Farkas Zoltánmérnök-üzletkötő +36 1/467-7001Kapcsolat

Közműrendszerek

KözműrendszerekPEGázhálózatokHűtéstechnikaÖntözésSzennyvíz hálózatokTűzvédelemVízhálózatok Vissza

Az ivóvíz-, gáz-, és nyomott szennyvíz hálózatokhoz használt, hagyományos és elektrofúziós – ELGEF Plus – idomok PE100 alapanyagból készülnek, amelyek valamennyi modern csőszerelés-technológiával (elektrofúziós, tompa és tokos hegesztési eljárásokkal) köthetők. A víz- és gázközmű rendszerek elektrofúziós technológiával történő hegesztése során fellépő összetett követelményeknek az MSA elektrofúziós és tompa hegesztőgépek minden tekintetben eleget tesznek.Komplett megoldást nyújtanak a hegesztési adatok dokumentálásától egészen a paraméterek számítógépes kiértékeléséig.

Közműrendszerek

Elektrofúziós idomrendszer

Az ELGEF Plus elektrofúziós idomok a víz- és gázipari területen szakszerű kivitelezés mellett gyors, gazdaságos és megbízható megoldást kínál. A tisztán elektrofúziós idomokból álló rendszer d20 – d250 mm tartományban érhető el.

Alkalmazási hőmérséklet tartomány: -50°C és +60°C között

Nyomástartomány: akár 16 bar (víz esetén) / 10 bar (gáz esetén)

Haszoncső átmérő tartomány: d20 – d1200 mm

A rendszer főbb előnyei

  • Szivárgásmentes, hegesztett rendszer
  • UV- és időjárásálló
  • Növeli a termelékenységet
  • Moduláris rendszer

Karmantyúk

A karmantyúk segítségével csővégeket, de akár hosszított idomokat, és a moduláris rendszernek köszönhetően átmeneteket is összeköthetünk. Az ELGEF Plus karmantyúk d63 mm méretig, beépített csavaros rögzítővel, d160 mm méretig beépített ütközővel készülnek, ezzel is támogatva a gyors munkavégzést.

Mérettartomány: d20 – d1200 mm

Megfúró idomok

Az ELGEF Plus típusú megfúró nyeregidomok nyomás alatti csőre biztonságos felhegeszthetők, valamint lehűlést követően teljes üzemi nyomás alatti megfúrására alkalmasak, a cső, idom illetve a köztes hegesztett kötés minőségének károsodása nélkül. A megfúró idomok PE100 alapanyagból készülnek, SDR 11 nyomásfokozattal.

Mérettartomány: d32 – d400 mm (gerinc) Mérettartomány: d20 – d63 mm (leágazás)

Iránytörések

A ELGEF Plus termékcsaládban megtalálhatók a 45°, 90° iránytörések és T-idomok, d250 mm méretig. A moduláris rendszernek köszönhetően azonban, valamennyi tompa hegesztésű hosszított szárú idom elektrofúziósan is hegeszthető, így d250 mm méret feletti, valamint a egyéb szögű iránytörések is kompatibilisek az ELGEF Plus rendszerrel.

Mérettartomány: d20 – d250 mm

Nyeregidomok

ELGEF Plus elektrofúziós nyeregidomokkal d32 – d2000 mm méretű gerincről készíthetünk d20 – 500 mm méretű leágazásokat nyomás alatt, vagy nyomásmentes állapotban, meglévő, vagy új építésű rendszereken. Nyeregidomok alkalmazásával a kivitelezés helyszíni adottságait figyelembe véve, a legideálisabb helyen és irányban alakítható ki leágazás, illetve bekötés a gerincvezetéken. A duo-block rendszerű ELGEF Plus nyomás alatti megfúró idomokkal tetszőleges irányú – 360 fokban elforgatható – leágazás hozható létre, mely nagy könnyebbséget jelent kivitelezéskor: feszültségmentes beépítést tesz lehetővé, a választott irányban.

Mérettartomány: d32 – d2000 mm között (gerinc) Mérettartomány: d20 – d500 mm között (leágazás)

Átmeneti idomok

Az ELGEF Plus rendszerhez réz és rozsdamentes acél menetes vagy hegeszthető acél átmeneti idomok is elérhetőek.

Mérettartomány: d20 – d63 mm (½” – 2 “) menetes Mérettartomány: d20 – d400 mm (½” – 16”) hegeszthető

Tompán hegeszthető idomok (hosszú/rövid)

A tompa hegesztésű idomok homogén PE100 alapanyagból készült, fröccsöntött termékek. Hosszú- és rövid szárú kivitelben készülnek. A rövid szárú idomok csak tompán, míg a hosszú szárúak tompán- és elektrofúziósan is hegeszthetők.

  • Nyomástartomány: akár 16 bar (víz esetén) / 10 bar (gáz esetén)
  • Átmérő tartomány: d20 – d1000 mm

Szerelhető idomok

Karimás kötések

Laza karimás csatlakozásokkal különböző csőanyagokat lehet összekötni, de szerelvények esetén is elterjedt kötési mód. A GF kínálatában megtalálhatók a tisztán polimer üvegszálerősítéses karimák, az acélbetétes bevonatos karimák és a horganyzott acél típusok is, valamint a hozzájuk tartozó hegtoldatok.

Átmérőtartomány: DN15-DN900 mm között Nyomástartomány: akár 16 bar

Átmenetek

A PE100 rendszerhez menetes vagy hegeszthető acél átmeneti idomok is elérhetőek. A réz, rozsdamentes acél menetes átmenetek elektrofúziósan hegeszthetők, míg a hegeszthető acél ámnetei idomok tompán és elektrofúziósan is.

Mérettartomány: d20 – d63 mm (½” – 2 “) menetes átmenet Mérettartomány: d20 – d400 mm (½” – 16”) hegeszthető átmenet

Waga

Valamennyi csőanyaghoz alkalmas gyors, egyszerű biztonságos javítási megoldás. Széleskörű húzásbiztos szerelvény választék víz- és gázhálózatokhoz.

Mérettartomány: DN50-DN600

iJOINT

A GF folyamatos fejlesztéseinek eredménye, a vizes felhasználásokhoz alkalmas iJOINT rendszer. Egy ajakos tömítésekkel szállított gyorskötős rendszer, a gyors szerelésért, a maximális megbízhatóságért, nagy áteresztőképességgel, mindezt akár a legzordabb körülmények között, gépesítés nélkül.

Alkalmazási hőmérséklet tartomány: -10°C és +45°C között Nyomástartomány: akár 16 bar Átmérő tartomány: d20 – d110 mm

Csövek

MSZ EN 12201, MSZ EN 1555 és DIN 8074 szabvány szerinti PE100, és PE100RC alapanyagból, akár d630 mm átmérőig.

FM minősített termékek

Speciális tűzvédelmi alkalmazásokhoz FM minősített rendszerelemekkel rendelkezünk. Részletekért keresse üzletkötőinket.

Elzárószerelvények

Gömbcsapok

A GF altalaji gömbcsapok tisztán műanyagból készülnek, ezért teljes mértékben ellenállnak a korróziónak. A megbízható, szivárgásmentes homogén hegesztett kötések lehetővé teszik, hogy a teljes rendszer PE alapanyagból készüljön. Karbantartásmentesek, élettartamuk legalább 50 év. A gömbcsapokhoz teleszkópos kezelőszárak is elérhetők.

Nyomástartomány: akár 16 bar (víz esetén) / akár 10 bar (gáz esetén) Átmérő tartomány: d20 – d225 mm

Hegesztőgépek

Elektrofúziós hegesztőgépek

Az elektrofúziós hegesztés egy kedvelt és megbízható eljárás, melyet leginkább a víz- és gáz nyomóhálózatoknál alkalmaznak, azonban az ipari vezetékeknél is egyre népszerűbb. Cégünknél megvásárolhatja, vagy bérbe is vehet elektrofúziós hegesztőgépeket.

MSA 4 széria – A +GF+ inverteres csúcsgépe, amely új irányt mutat az elektrofúziós hegesztésben. Kiemelkedő teljesítmény, GPS nyomkövetés, könnyű súly, nagyméretű grafikus LCD kijelző, ami magyar nyelven és ikonokkal vezeti végig a kezelőt a hegesztési cikluson. A berendezés vonalkódolvasóval, vagy PDA-val is rendelhető, amellyel fotókkal dokumentálhatja, hogy a hegesztés az előírások szerint zajlott. A GPS adatokkal, fotókkal bővített hegesztési adatokat tartalmazó PDF jegyzőkönyveket, akár közvetlenül vállalat szervereire töltheti fel.

MSA 2 széria – Inverteres hegesztőgép, amely nyelv függetlenül, ikonokkal kommunikál és vezeti végig a kezelőt a hegesztési cikluson. A hegesztési adatbevitel vonalkód szkennerrel történik. A berendezés menti a hegesztési adatokat, amelyek – kiviteltől függően- visszanézhetők a hegesztőgépen, vagy PDF formátumban exportálhatók.

MSA 330/340 – Az egyik legelterjedtebb elektrofúziós hegesztőgép. Magyar nyelvű menürendszer, vonalkód szkenneres adatbevitel, jegyzőkönyvek exportálása PDF formátumban. Egy gazdaságos és hatékony megoldás!

MSA 125 – A legkisebb elektrofúziós hegesztőgép, mely kompaktan, egy kofferban érkezik. Vonalkódolvasó szkenner, jegyzőkönyvek mentése PDF formátumban, magyar nyelvű menürendszer tszi kényelmessé a használatát. A berendezés +GF+ idomok hegesztésére d160 mm átmérőig alkalmas. Kis méretek esetén ideális választás!

Tompahegesztő gépek

A tompa hegesztési technológia egy biztonságos, megbízható és költséghatékony hegesztési eljárás nagyobb méretek esetén. Nagyobb hozzáértést igényel, mint az elektrofúziós hegesztés.

CNC 4.0 széria – CNC vezérelt hidraulikus tompahegesztő gépek, érintőképernyővel. A gép végigvezeti a hegesztési cikluson, a memóriájába mentett hegesztési adatok segítségével, így csökkentve a hibalehetőségeket. A berendezés hangjelzésekkel jelzi az egyes folyamatok végét. Az elkészült hegesztésekről PDF jegyzőköny generálható. Mérettartomány: d160 – d630 mm között

TOP 2.0 széria – Kézi vezérlésű félautomata hidraulikus tompahegesztő gépek, egyszerű, letisztult kezelőfelülettel. A hegesztési adatok megtalálhatók a vonatkozó berendezés Hegesztési táblázataiban, vagy a SmarTable applikációban. Egyes folyamatokhoz időzítő állítható be, így a hegesztési folyamat részben vezetett. Az elvégzett hegesztésekről, a WR 200 S hegesztési adatrögzítő segítségével, hegesztési jegyzőkönyv generálható. Mérettartomány: d160 – d630 mm között

ECO S széria – Kézi vezérlésű hidraulikus tompahegesztő gépek. Költséghatékony megoldás, de valamennyi munkafolyamatért a kezelő a felelős. A hegesztési adatok megtalálhatók a vonatkozó berendezés Hegesztési táblázataiban, vagy a SmarTable applikációban. Az elvégzett hegesztésekről a WR 200 ECO hegesztési adatrögzítő segítségével hegesztési jegyzőkönyv generálható. Mérettartomány: d160 – d315 mm között

WR 200 adatrögzítők – Hegesztési adatrögzítők, kézi vezérlésű tompahegesztő gépekhez. A teljes hegesztési folyamatot rögzíti és végigvezeti a kezelőt a teljes cikluson. Az elvégzett hegesztésekről nyomtatott vagy PDF jegyzőkönyv generálható.- d1600 mm között

GF széria – Kézi vezérlésű hidraulikus tompahegesztő gépek, az igazán nagy méretekhez. Mérettartomány: d800 – d1600 mm között

Szerszámok

KRA csődarabolók – Vágószerszám műanyag csövek sorjamentes, merőleges darabolásához, Mérettartomány: d10-d160 mm között

RS hántolók – A leggyorsabb hántolószerszám, melyet gyűrűs kialakításának köszönhetően bárhol a csőre lehet illeszteni. PE, PE-X, PP csövekhez. Műanyag hordládával. Mérettartomány: d40-d315

PT2 hántoló – Állítható csővég hántoló, többféle mérettartománnyal, PE, PE-X, PP csövekhez. Fém hordládában. Mérettartomány: d63 – d500 mm (3 méretben)

PT4 hántolók – Méretenkénti csővég hántoló, PE, PE-X, PP csövekhez. 4 élű keményfém pengével. Műanyag tárolódobozban. Mérettartomány: d20 – d63 mm

Rögzítő szerszámok

Elektrofúziós hegesztés során a hegesztendő elemek nemkívánatos elmozdulásának megakadályozására. Kínálatunkban megtalálhatóak a két- és négypofás rögzítő szerszámok és a nyeregidomok hegesztésénél használatos leszorítókészletek is. Részletekért keresse üzletkötőinket. Mérettartomány: akár d500 mm

Elszorító szerszámok

PE vezetékek elszorításához alkalmas kézi és hidraulikus berendezések. A megfelelő elszorításhoz oldalanként 2 szerszám használatát javasoljuk. Körkörösítő szerszámok Ovális csövek körkörösítéséhez szolgáló szerszámok. Mérettartomány: akár d2000 mm

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás