Ujvári Tamásmérnök-üzletkötő +36 1/467-7009Kapcsolat

Szerelvények

Ipari rendszerekABSFémPEPPPVC-CPVC-UPVDFÉlelmiszeriparEnergiaiparÉpületgépészetErőművi alkalmazásokFelületkezelésGázhálózatokGépiparGyógyszeriparHajóiparHűtéstechnikaKarbantartásKészülékgyártásMikroelektronikaOlajiparÖntözésÖsszes iparágSörfőzdékSzennyvíz hálózatokTejiparTűzvédelemUszodatechnikaVegyiparVízhálózatokVízkezelés Vissza

A Georg Fischer cég az egyik legnagyobb műanyag szerelvénygyártó a piacon. 1971 óta egy önálló gyárban történik a műanyag elzárószerelvények gyártása és összeszerelése. Termékpalettáján megtalálható valamennyi elzáró szerelvény típus, mint a gömbcsap, membránszelep és pillangószelep, a ferdeülékű szelep épp úgy mint a speciális funkciókat betöltő biztonsági és szabályozó szelepek.

Legfőbb ismérvük, hogy nem vagy csak minimális fém alkatrészt tartalmaznak, mely révén kiemelkedik a korrózióval szembeni ellenállóságuk. Az elzáró szerelvények 100 %-a tömörségi próbán esik át. A szabványok meghatározta nyitási-zárási ciklusszámokat magasan meghaladják. A legtöbb szerelvény korszerű, újabbnál újabb, a kor aktuális igényeit maximálisan kielégítő elektromos vagy pneumatikus hajtóművel felszerelhető – akár utólagosan is.

Szerelvénytípusok

Gömbcsapok

gömbcsap A Georg Fischer cég gömbcsapok igen széles skáláját kínálja a legkülönbözőbb felhasználási területekre. A legegyszerűbb nyit-zár csapoktól a teljesen automatizált gömbcsapig minden megtalálható a cég termékpalettáján. Még a legmagasabb igényeket támasztó folyamatokhoz is meg lehet találni a megfelelő szerelvényt. Felhasználóbarát, pontos, megbízható, rugalmas és biztonságos – ezek a termék legfontosabb jellemzői.

Kézi gömbcsapok

546 – A gömbcsap termékcsalád zászlóshajója az 546-os típus, melyből világszerte a legtöbbet használnak. Elérhető PVC-U. PVC-C, ABS, PP-H, vagy PVDF alapanyagból. Ideális minden körülmények között, legyen az egyszerűen víz, vagy nagyon tömény vegyi anyag. A moduláris felépítése lehetővé teszi többféle változat kialakítását. Az 546-os típus alapja továbbá az 546 Linear típusnak, amely különösen alkalmas szabályozó szerelvényként való alkalmazásnak köszönhetően a speciális golyó kialakításnak, mely lineáris karakterisztikát biztosít. Mérettartománya DN10 – DN100 543 – Az 543-as gömbcsap kíváló megoldást biztosít folyadékok keverésére, vagy különböző irányokba továbbításra. Lehet horizontális vagy vertikális elrendezésű, rendelkezhet L- vagy T furatú golyóval. Métertartománya: DN15-DN50 523 – Az 523-as típus DN10 és DN15 méretekben elérhető, speciális, a golyó felületében mart horony illetve 180°-ban való elfordíthatósága révén igen pontos adagolást tesz lehetővé. Mérettartománya: DN10 – DN15 375 – A 375-ös gömbcsap egy kedvező árú szerelvény, melyet elsősorban vizes,vagy nem veszélyes vegyi anyagok alkalmazásához tudunk ajánlani. Kialakítása könnyű karbantartást, ezáltal hosszú élettartamot biztosít. Mérettartománya: DN10 – DN100

Elektromos működtetésű gömbcsapok

A legtöbb gömbcsap elektromos működtető elemmel is szállítható, vagy moduláris felépítésének köszönhetően utólag is felszerelhető. Az elektromos hajtóműveknek jellemzője, hogy alkalmasak nyit-zár vagy folyamatos szabályozási funkció ellátására. Jellemzően 100.000 – 250.000 ciklusnyi élettartamra tervezték. Meghajtó feszültség a felhasználó igényéhez igazodva 100-230 V AC vagy 24 V AC/DC lehet. -10°- 50°C hőmérsékletű környezetben alkalmazhatók és legalább IP65 védettséggel rendelkeznek. Számos kiegészítő rendelhető hozzájuk, mint fűtés, vészhelyzeti visszatérítés, léptető motor, kiegészítő visszajelzés a golyó helyzetéről, vagy proporcionális szabályozó. Forgalmazott típusok: 107; 179- 184; 167-170

Pneumatikus működtetésű gömbcsapok

A legtöbb gömbcsap pneumatikus működtető elemmel is szállítható, vagy moduláris felépítésének köszönhetően utólag is felszerelhető. Alaphelyzetben zárt -FC, nyitott -FO, vagy kettősműködtetésű – DA változatok állnak rendelkezésre. Alapvetően gyors nyitás-zárást ( 1-2 sec) biztosítanak, mely fojtó szelep segítségével 5 másodpercre növelhető. Visszajelzők igen széles skálája illeszthető a hajtóművekhez.

Membránszelepek

membránszelepek A Georg Fischer cég gyártotta membránszelepeknek legfőbb jellemzői: magas hatékonyság, minimális energiaigény, minimális holttér, maximális higiénia. E tulajdonságok titka az alaptest optimális geometriai kialakítása. Ebből adódóan, lényegesen nagyobb átömlési paraméterei miatt piaci társaihoz képest egy mérettel kisebb is választható, ami a csővezeték vonatkozásában jelentős anyagi megtakarítást eredményezhet. Közeggel nem érintkezik fém alkatrész, és kialakításából adódóan az esetleges környezeti oxidációs hatásnak is ellenáll.

Kézi membránszelepek

514, 515, 517 – kézi működtetésű 2-utú membránszelepek, melyek a GF által forgalmazott csővezetéki alapanyagok valamennyiéből elérhetők. A típusok között csak a csatlakozási – csővezeték-rendszerbe kötési mód különbözik. Az 514-es hollanderes, az 515-ös csőtoldatos, az 517-es karimás csatlakozást tesz lehetővé. Csak műanyag alkatrészből álló szelepek kiváló átfolyási karakterisztikával rendelkeznek. Kézikarja reteszelhető, zárható, a membrán helyzetéről optikai visszajelzés ad tájékoztatást. Mérettartomány: DN15 – DN50

Pneumatikus membránszelepek

A membránszelepek utólag nem alakíthatók át kézi működtetésről automatikussá. Jellegükből adódóan a működtetett változatok csak pneumatikus működtető elemmel választhatók. Jellemzőjük a gyors nyitás-zárás. Alaphelyzetben zárt -FC, nyitott -FO, vagy kettősműködtetésű – DA változatok állnak rendelkezésre. 604/605 – teljesen műanyag, optimalizált szeleptesttel rendelkező membránszelepek melyek az összes csőalapanyagból rendelkezésre állnak 0-6 bar üzemi nyomástartományban. Mérettartomány: DN15 DIASTAR – teljesen műanyag, optimalizált szeleptesttel rendelkező membránszelepek melyek az összes csőalapanyagból rendelkezésre állnak 0-16 bar üzemi nyomástartományban. Kiegészítők igen széles tartományban rendelhető hozzájuk. Négy csoportja áll alapanyag és nyomástartomány függvényében a rendelkezésre. DIASTAR Six – PVC-U, PVC-C, ABS és PP-H 6 bar ….. Mérettartomány: DN15- DN50 025 – Nagy méretekben a hosszú idő óta bevált és elfogadott membránszelep áll valamennyi alapanyagból rendelkezésre. Mérettartomány: DN65-DN150

Pillangószelepek

pillangószelepek A Georg Fischer cég fejlesztése a teljesen műanyagházas pillangószelepek legújabb generációja. Duplán excentrikus tányérja 50 %-kal alacsonyabb működtetési nyomatékot igényel mint centrikusan felépített társai. A szelep 5°-onként reteszelhető, és lakatolható. A ház tartalmazza a tömítő gyűrűket, mely a karimás kötéshez szükségesek. Elérhető a csővezetékek alapanyagiból, így PVC-U, PVC_C, ABS, PP-H és PVDF szerepel termékválasztékunkban. DN300 ig PN10 bar nyomásfokozat felett DN600 ig PN6 / PN4 nyomásfokozat áll rendelkezésre.

Kézi pillangószelepek

567 “wafer” – karimák közé építhető típus. Mérettartomány: DN50 – DN600. DN50 és DN300 között kézikarral, vagy kézi csigahajtóműves mozgatóval, DN350-től csak hajtóművel, vagy csupasz tengellyel. 578 “lug” – csővégekre helyezhető típus. Mérettartomány: DN50 – DN300 kézikarral vagy csigakerekes hajtóművel rendelhető.

Elektromos működtetésű pillangószelepek

A pillangószelepek elektromos működtető elemmel is szállíthatók, vagy moduláris felépítésüknek köszönhetően utólag is felszerelhetők. Az elektromos hajtóműveknek jellemzője, hogy alkalmasak nyit-zár vagy folyamatos szabályozási funkció ellátására. Jellemzően 100.000 – 250.000 ciklusnyi élettartamra tervezték. Meghajtó feszültség a felhasználó igényéhez igazodva 100-230 V AC vagy 24 V AC/DC lehet. -10°- 50°C hőmérsékletű környezetben alkalmazhatók és legalább IP65 védettséggel rendelkeznek. Számos kiegészítő rendelhető hozzájuk, mint fűtés, vészhelyzeti visszatérítés, léptető motor, kiegészítő visszajelzés a szelep helyzetéről, vagy proporcionális szabályozó. Forgalmazott típusok: 145; 146; 147

Pneumatikus működtetésű pillangószelepek

A pillangószelepek pneumatikus működtető elemmel is szállíthatók, vagy moduláris felépítésüknek köszönhetően utólag is felszerelhetők. Alaphelyzetben zárt -FC, nyitott -FO, vagy kettősműködtetésű – DA változatok állnak rendelkezésre. Alapvetően gyors nyitás-zárást ( 1-2 sec) biztosítanak, mely fojtó szelep segítségével 5 másodpercre növelhető. Visszajezők igen széles skálája illeszthető a hajtóművekhez. Forgalmazott típusok 240, 242, 243,244. A működtetéshez szükséges szabályozó mágnesszelepek 3/2-, 4/2-, 5/2-utú szintén szerepel a gyártó kínálatában.

Nyomáshatároló szelepek

nyomáshatároló-szelepek A Georg Fischer nyomáshatároló szelepek új generációját fejlesztette ki meghallgatva a felhasználók igényeit és a folyamatiránytás követelményeit. A legfőbb igényt a kompaktságot elérték a külső méretek jelentős csökkentésével. Ugyanakkor egy szeleptest és ház felhasználásával egyetlen alkatrész cseréjével funkcionalitásában két különböző szelephez juttatják a felhsználókat. Egyetlen csavar forgatásával pontosan beállíthatóak a kívánt nyomásértékek. A szelepek manométerrel, vagy a nélkül is rendelhetők. Elérhető PVC-U, PVC-C, PP-H és PVDF alapanyagból. Mérettartomány: DN10 – DN50. 

582 – nyomáscsökkentő szelep

A nyomáscsökkentő szelepet általában mint nyomás ellenörző szelep szokták alkalmazni abban az esetben, ha a szelep kifolyásánál állandó nyomást szeretnének tartani. Álatlában ott fordul ez elő, ahol a rendszer magasabb nyomását egy alacsonyabb jól definiált értékre kell csökkenteni. A beépítéstől függően a nyomás váltakozása ellen lehet védekezni, vagy a egyes fogyasztók leállásából következő, a gerincvezetékben jelentező nem kívánt nyomásnövekedést lehet kivédeni. Nyomástartomány: 0,5 – 9 bar, vagy 03 – 3 bar. A hiszterézis maximuma 0,5 bar.

586 – nyomástartó szelep

A nyomástartó szelepet túlfolyó szelepként is ismerik. Általában ott használják, ahol a rendszer állandó nyomáson kell üzemeljen, vagy egy szivattyúnak adott értékű ellennyomás szükséges. Egyensúlyoz a nyomáslökések és a nyomásesések között. Ha a gerincbe egy T-idomon keresztül kötik be akkor klasszikusan túlfolyó szelep funkciót tölthet be. Nyomástartomány: 0,5 – 9 bar, vagy 03 – 3 bar. A hiszterézis maximuma 0,5 bar.

Visszacsapószelepek

visszacsapószelepek A GF a különböző alkalmazásokhoz, és igényekhez több kivitelben kínál visszacsapó szelepeket A kúpos ülékkel rendelkező 561 és 562 típusok mellett a tányéros 369-es és a ferde ülékű 303 is választható.

Kúpos visszacsapószelepek

561, 562 – Az optimálisabb áramlástani kialakításaal rendelkező 561-es és 562-es szelepek apiacon igen elterjedtek. Valamennyi forgalmazott alapanyagtípusból rendelkezésre állnak. Az 561-es csak függőleges ágba építhető, míg a nyomórugóval szállított 562-es akár vízszintese lehelyyezéssel is betölti funkcióját. A rugók a közegnek ellenálló bevonatokkal is elláthatók. Méretttartomány: DN10 – DN100

Ferdeülékű visszacsapószelep

303 – A 303-as típus vertikális és horizontális irányban egyaránt beépíthető, de csak PVC-U és ABS alapanyagból szerepel a termékválasztékban. Klasszikus súlyterheléses szelep, EPDM vagy FKM tömítéssel. Mérettartomány: DN15 – DN50; DN80

Tányéros visszacsapószelep

369 – A 369-es típus karimák közé építhető tányéros visszacsapó szelep, melyet igény szerint a közeghez alkalmazható fé, vagy bevonatos rugóval is ki lehet egészíteni a megfelelő zárási erő elérése érdekében. A szállított közegekhez igazodóan PVC_U, PP-H és PVDF alapanyagból szerepel a kínálatban. Mérettartomány: DN32 – DN300

Be- és kilevegőztető szelepek

be- és kilevegőztető-szelepek A Georg Fischer cég a technológiai vezetékek, elsősorban a tároló tartályok környezetében előforduló igényre, a töltéskor a felesleges levegő kivezetése, illetve a fogyáskor a megfelelő mennyiségű levegő beeresztésének problémájára kínál megoldást. Az új 561, 562-es szelepek fejlesztése kapcsán kialakított új geometriával és kúpos zárótesttel rendelkező szelepek kiváló lehetőséget adtak e feladat megoldásához. Mérettartomány: DN 15 – DN100

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás